onsdag den 30. december 2020

”NEWS”


GEM DIN FAVORIT: KLIK PÅ I KOMMANDO-LINJEN


LYSTSEJLADS DANMARK skal medvirke til:

  at udbrede kendskabet til vor sejlende kulturarv

  at få bevaret historien om vore ældre træbåde

 at øge interessen for sejlsporten i bred forstand




***  22.02.2021 – LYSTSEJLADS DANMARK ER NU PÅ  Facebook   ...

… hvor nyhederne fra denne side ligeledes bliver publiceret. – Denne blog vil dog fortsat holdt opdateret, så du også fremover kan finde samtlige nyheder her. – Vi håber med dette tiltag, at flere får lyst til at bidrage, og du opfordres til at udbrede kendskabet til denne nye feature.

JUNIORBAADSREGISTERET er nu også på  Facebook  og kan følges her.

25.01.2021 – FARTØJSREGISTRE / KLASSEREGISTRE …

En del af Kjøbenhavns Amatør-Sejlklubs fartøjsregistre er digitaliseret og kan nu tilgås via links på denne side, hvor du nu også finder flere af KDY’s fartøjsregistre fra 1891-2006. – Links til registrene på flere klassebåde er ligeledes gjort tilgængelige, og der arbejdes på at få flere med på siden. – Ønsker du eller din forening/klub at medvirke til dette, eller har du idéer til, hvem der kunne være interesseret, ser vi frem til din mail juniorbaads.registeret(a)gmail.com.

06.01.2021 – FÅ FRI ADGANG TIL 6 MIO. AVISSIDER …

… på MEDIESTREAM. – Nu har du igen chancen for at finde oplysninger om din egen båd (eks. kapsejladsresultater o. lign.), men det kunne også være dine forældres bryllupsannonce eller du få afkræftet den ’gode’ historie om snestormen i februar 1988, som din onkel plejer at fortælle til alle familiefesterne. – I samarbejde med rettighedshaverne åbnes igen for online adgang hjemmefra til 67 digitaliserede aviser udgivet i perioden 1921-2002. – Det drejer sig om bl.a. Aktuelt, Land og Folk, Nationaltidende, Aalborg Amtstidende, Fyns Venstreblad, Middelfart Avis, Ærø Avis og mange andre. – Åbningen gælder kun så længe folkebibliotekerne er lukkede pga. den aktuelle Corona-situation.

06.01.2021 – YACHTERNE NÅEDE IKKE FREM TIL SØNDERBORG …

… i 1920, men det gjorde historien i dag mere end 100 år efter, hvor Ugeav!sen Sønderborg bringer artiklen (side 14-15). – Dette er blot et eksemplerne på, at det var rigtig mange danskere, der ville være med til fejringen af den store begivenhed, som det var, da «Nordslesvig» – fra 1970-2006 bedre kendt som Sønderjyllands Amt – blev dansk igen, da Kong Christian X den 15. juni red over grænsen. – Opbakningen til sejlsporten var et tydeligt tegn på, at der i brede kredse blev tænkt på, hvordan man kunne hjælpe de Sønderjyske medborgere til bedre forhold, og 2021 byder således også på et 75-års-jubilæun i Flensborg, hvor FYC – Flensborg Yacht Club blev etableret i 1946. – se også NYHEDEN 02.01.2021. – JydskeVestkysten bragte i går artiklen i den trykte avis samt på netavisen. 

02.01.2021 – SEJLKLUBSJUBILÆER 2021 …

… bliver forhåbentlig afholdt som planlagt, så sejlerne kan få den opmærksomhed, som de fortjener. – Vi ønsker sejlere og klubber et STORT TILLYKKE. – Se listen over alle sejlklubber.

28.12.2020 – FLENSBORGBÅDENE ER FUNDET …

… på Svend Johannsen’s Sydslesvigfilm fra 1937/1939 (18:25 – 19:30), og i den korte version (2:35 – 3:40). – Man har åbenbart ikke fundet det interessant at finde ud af, hvad det er for ”lystbåde”, der er med på filmen, men det er virkelig J-35-36-37, der sejler lystigt på Flensborg Fjord. – Inden krigen bryder ud, er alle 3 både bragt i sikkerhed i Sønderborg Yacht Club, og året efter går turen videre til Hellerup Sejlklub, hvor de bliver en del af ”HS-flåden”. – I 1950 kommer Flensborg-bådene endelig tilbage til fjorden – denne gang til Flensborg Yachtclub. – Læs også NYHEDEN 25.09.2016 og NYHEDEN 12.08.2016. – Læs mere om bådtypen på JUNIORBAADSREGISTERET.

15mR-yachten «CESTRIAN» står hårdt på stranden ved Hornbæk

17.12.2020 – NYLÄNDSKA JAKTKLUBBEN

… som ”CESTRIAN”s ejer var medlem af, bringer på side 21 i NJK-nytt 2020-4 en artikel om 3 yachters stranding ved Hornbæk lørdag aften den 24. august 1920. – I forbindelse med artiklen gøres ex. artikler og fartøjsregistre tilgængelige for læserne via en QR-kode. – Nyländska Jaktklubben, som er Kongelig Dansk Yachtklubs pendant i Finland, blev grundlagt i 1861 og fejrer dermed næste år sin 160-årsdag. – Link til klubbens historie her.

16.12.2020 – EFTERLYSNING AF ”PLEIAD”s HISTORIE …

ugebladet Hørsholm-Rungsted-Vedbæk-Kokkedal-Nivå bringer i denne uge efterlysningen af bådenes historie, og specielt ”PLEIAD”, der formentlig tilhørte vekselerer Christian Morville, som har haft yachten liggende i dette område. – Kontakt os snarest muligt på juniorbaads.registeret(a)gmail.com.

J-163 ”Svip” Benny Skødt-Rasmussen og Heine Christiansen samt J-242 ”Juno” Jeppe Blak-Lunddahl, Erik Blak-Nielsen og Asbjørn Blak-Nielsen ved klassemesterskaberne ved Skovshoved i 2016 under KDY’s 150-års jubilæum

14.12.2020 – PROBLEMERNE MED MÅLEBREVENE …

… for JUNIORBÅDENE er fortsat i fokus, og der bliver nu rettet op på tegninger og byggebeskrivelser. – I artiklen i december-nummeret af Kongelig Dansk Yachtklub berettes også om elitesejlernes succes ved De Olympiske Lege, som skaber stor opmærksomhed om juniorafdelingerne og bl.a. resulterer i en ny JUNIORBÅD – J-242 ”TOKYO” som gave fra kommunen – sponseringen til sejlsporten er dermed blevet sat et gear op …

26.11.2020 – BÅDMAGASINETS STORE VINTERUDGAVE …

… er på gaden med et godt tilbud på næste års udgaver. – Klik her og læs om tilbuddet og om indholdet i dette nummer – bl.a. om “De flittige frivillige – De er fuldkommen u-undværlige for Museet for Lystsejlads, og knokler med at restaurere museets både – læs om disse gæve gutter og deres håndværk”.

«LET» bygget 1888 – Danmarks ældste lystfartøj

15.11.2020 – HVILKE LYSTFARTØJER ER DANMARKS ÆLDSTE?

Dette spørgsmål svirrer ofte i luften, og adskillige fartøjsejere melder sig straks på banen for at få skabt opmærksomhed om deres kæreste eje. – Men for at leve op til denne værdighed skal fartøjet naturligvis være ”født” som et ”lystfartøj”, der udelukkende var bygget til at skulle anvendes i fritiden, og fartøjet må derfor ikke have været anvendt til erhvervsmæssigt brug. – For at komme med på listen Danmarks ældste lystfartøjer skal dette samt byggeåret kunne dokumenteres, og fartøjet skal som hovedregel tillige være sejlende i sommerhalvåret samt være i privat eje (alternativt en klub/forening eller et museum). – Kandiderer din/jeres båd til at komme på listen, bedes du straks kontakte os på juniorbaads.registeret(a)gmail.com. – Du/I skal være indstillet på at medvirke til udarbejdelsen af ejerlisten, hvor bådens historie præsenteres. Denne kan alternativt erstattes med et link til din/jeres web site, som indeholder disse oplysninger.


31.10.2020 – DANMARKS SMUKKESTE EN-TYPEBÅD?

En kreds af medlemmer af Kongelig Dansk Yachtklub bestilte i 1935 tegningerne til en ny entypebåd ved den danske arkitekt og yachtkonstruktør Baron Ernst Wedell-Wedellsborg. – Han kaldte den W-Båden efter sit efternavn, og bådtypen regnes for en af de smukkeste danske entypebåde. – I 1936 blev der bygget otte W-både på Nordbjærgs værft i Kalkbrænderihavnen i København. – Læs omtalen i SEJLSPORT. – Senere samledes en kreds af sejlere i KDY om en bestilling på seks mere, der blev bygget fra 1938-39, og 2 både blev bygget i 1939 hhv. 1986, hvilket betyder, at der i alt er bygget 16 både. – Vi efterlyser oplysninger om bådenes historie, som samles her: W-EJERE-OWNERS – Denne klasse havde nogle meget specielle holdkapsejladser, og denne plakette stammer fra kapsejladsen ved Hellerup søndag den 17. august 1941.


10.10.2020 – LLOYDS ”YACHT REGISTER” …

… blev årligt udgivet fra 1878 til 1980 med undtagelse af årene under de 2 verdenskrige (1916-1918 og 1940-1945). – Udover yacht-registeret finder du en liste over abonnenterne (bl.a. KDY og den senere Kong Christian X), en liste med bygmestre (bl.a. N.H. Nielsen, Skovshoved) og designere (bl.a. Werner Hansen) og alverdens yachtklubflag og ”racing flags”. – Læs mere på denne side.


06.10.2020 – SEJLKLUBBERNES FARTØJSREGISTRE …

Dansk Forening for Lystsejlads (fra 1891 Kongelig Dansk Yachtklub) udgav hvert år eller hvert andet år fra grundlæggelsen i 1866 årbøger, som indeholdt medlemslister, fartøjsregistre og andre relevante oplysninger. – Fartøjsregistrene fra en del af disse årbøger er nu digitaliseret og kan tilgås via DFÆL’s store artikelsamling. – Så søger du efter oplysninger om din båds historie, og har en af din båds tidligere ejere været medlem af KDY, og kender du bådens navn på den tid, vil du med stor sandsynlighed kunne finde oplysninger om konstruktøren, bådebyggeren og byggestedet i et eller flere af disse registre. – Skulle du have årbøger eller fartøjsregistre fra andre sejlklubber/-foreninger (danske som udenlandske), der ikke fremgår af denne side, hører vi gerne fra dig, så vi kan aftale nærmere om at få disse digitaliseret – vi hjælper dig meget gerne. – Dermed vil du kunne bidrage til, at flere kan finde deres båds historie, og så får du også muligheden for at berette om din egen båds historie til alle andre interesserede. – Kontakt os snarest muligt på juniorbaads.registeret(a)gmail.com.


05.10.2020 – JUNIORBÅDEN – SEJLERENS LÆREPLADS …

Udover at være kølbåden, der startede ”den lille sejlsport” i Danmark, er det tillige den kølbåd, som flest danske sejlere har lært at sejle i. – De største danske elitesejlere begyndte også som ”førerspire” i en af de danske sejlklubber, der benyttede JUNIORBÅDENE i undervisningen i praktisk sømandskab. – Læs Juniorbådens tidligste historie her. – Og læs mere om JUNIORBÅDENE her.

 «PERLEN» ved Lodsbroen – Skælskør 1966

16.09.2020 – ”PERLEN” – VI SØGER DENNE SMUGLERYACHTS HISTORIE …

Denne smukke motoryacht var i 1960-erne på avisernes forsider og blev landskendt, da den blev anvendt til smugling af store mængder cigaretter og spiritus. – Båden blev i 2 omgange opbragt og konfiskeret i Skælskør og efterfølgende solgt på auktion, men da bådens papirer ikke fulgte med, kendes bådens fortid ikke. – Du finder her den præliminære ejerliste, fotos af båden m.v. – Vi efterlyser derfor nu alle relevante oplysninger, der kan identificere bådens tidligere ejere, byggestedet samt konstruktøren – Print denne efterlysning. – Kontakt os snarest muligt på juniorbaads.registeret(a)gmail.com.

This beautiful motor yacht was on the front pages of newspapers in 1960s and became nationally known when it was used for smuggling large quantities of cigarettes and spirits. – the boat was seized and confiscated in Skælskør, Denmark twice and subsequently sold at auction, but as the boat’s papers were not included, the boats past is not known. – You will here find the preliminary list of owners, photos etc. – We are therefore now looking for all relevant information that can identify the boat’s previous owners, the construction site and the designer. – Please contact us as soon as possible: juniorbaads.registeret(a)gmail.com.

05.08.2020 – GENTOFTE LOKALAVIS VILLABYERNE BRINGER I DAG …
… beretningen og efterlysningen (side 15), så forhåbentlig vil der være læsere, der kan bidrage med oplysninger om ”CESTRIAN”, ”PLEIAD” (ejet af vekselerer Holger Morville) og ”AMFITRITE” (ejet af den norske skibsreder Ivar Anton Christensen), og forhåbentlig dukker der også nogle fotos op. – Her finder du en printvenlig kopi. – Se mere om 15mR-yachterne under “CESTRIAN”.
30.07.2020 – FREDERIKSBORG AMTS AVIS BRINGER I DAG …
… artiklen med efterlysningerne, så forhåbentlig er der blandt læserne interesserede, der har viden om nogle af bådene. – Den trykte artikel bringes tillige i sin helhed på nettet, og her finder du en printvenlig kopi. – Kongelig Norsk Seilforening vendte i går tilbage med oplysning om, at den norske skibsreder er den kendte Ivar Anton Christensen, der ejede yachten ”AMFITRITE”. Denne yacht forsvandt fra KNS’ fartøjsfortegnelse i 1920, så hvor blev den mon af? – Har du viden om dette?

25.07.2020 – HJÆLP OS MED AT FINDE BÅDENS HISTORIE …
Var iflg. Kongelig Dansk Yachtklub’s årbog tegnet af konstruktør Henry Hansen og bygget i 1915 af bådebygger A. Olsen, Hellerup (Tuborg Havn). – Denne 13,59 BRT-motorbåd tilhørte i 1928 KDY’s flåde og var ejet af Grosserer Johannes Andersen (* 29.12.1880), der tillige var ejer af den noget mindre “ANNELISE” på 4,63 BRT.

Thomas Andersen Jensen (* 04.08.1899) var forhyret på ”COLLEEN BAWN” og skrev under en 3 ugers tur til Horten (ejerens fødeby) i Norge den 24. juli 1928 dette brev til familien. – Har du oplysninger om båden/ejeren, eller bådens historie, eller kender du til Thomas (eller hans relation til båden eller bopæl i København), opfordres du hermed til at kontakte os snarest muligt på juniorbaads.registeret(a)gmail.com.

Artikel om «CHITA» i KDY’s blad Juni 2020
24.06.2020 – .SIDSTE NYT:. MEDLEMSBLADET  Kongelig Dansk Yachtklub …
… er i disse dage på vej til medlemmerne i ind- og udland, og i bladet finder du en artikel, der beretter om ”CHITA” fra tiden, hvor hun var en del af KDY’s flåde. – Alle 4 sider fra ”CHITA”’s logbog om Pinseturen 1927 kan ses og læses her. – Læs mere under “CHITA” på denne side. – Alle tidligere ejere og andre med viden om bådens historie anmodes om at kontakte os snarest muligt på juniorbaads.registeret@gmail.com, så vi kan få brudstykkerne passet sammen.



Konsortiet på togt i «CHITA» 1930
11.06.2020 – HJÆLP OS MED AT FINDE MERE AF «CHITA»’s HISTORIE …
Som du kan læse under nyheden 6. marts 2020, søger vi efter historien bag et af vore smukkeste lystfartøjer, der i 1920-erne og 1930-erne blev sejlet af et konsortium bestående af flere kendte videnskabsfolk. – Nobelprismodtageren Werner Heisenberg har blandt andre også været med ombord, og du kan læse mere på denne side under ”CHITA”. Båden er flere gange gennem årene blevet renoveret/ombygget og er i dag ketch-rigget og har fast liggeplads i Ishøj Havn – Bro H-06.


08.06.2020 – HJÆLP TOM MED AT FINDE HISTORIEN …
Tom «SAGA» Andersen har i næsten 30 år sejlet i 38 m² Spidsgatteren S-38 D-21 og har haft stor sejlerglæde ved dette. Men nu skal bådens historie (inkl. alle tidligere ejere) findes, så derfor er der behov for assistance fra dig og dine sejlervenner. – Tom har også kendt Erik ”BON AMI” og har undret sig over, at 4m² Spidsgatteren ”BON AMI” nu er forsvundet. – ”Hvor er den blevet af?” spurgte Tom, så det vil vi nu hjælpe ham med at finde ud af. – Har du viden om dette bedes du kontakte os på juniorbaads.registeret@gmail.com.       


07.06.2020 – HJÆLP .DFÆL. MED AT FÅ FLERE MEDLEMMER!
Enhver med interesse for traditionelt byggede lystfartøjer kan for blot kr. 400,- om året blive medlem af DANSK FORENING FOR ÆLDRE LYSTFARTØJER – i daglig tale kaldet ”DE FÆLE”. – For kontingentet modtager du 4 gange årligt (i din postkasse) det frisktrykte magasin med aktuelle artikler om de igangværende aktiviteter i det danske træbådsmiljø samt artikler relateret til både, konstruktører m.v., og du kan som medlem registrere din båd i bådregisteret. – På foreningens Forum-side eller på foreningens Facebook-side kan du få hjælp fra andre medlemmer, der i de fleste tilfælde er meget hurtige på tasterne. – Turene på vandet har naturligvis høj prioritet, og med foreningens stander under salingen bliver du helt sikkert godt modtaget på din rute rundt i de danske farvande. – Hvis du allerede er medlem af DFÆL kan du hjælpe os med at sprede budskabet ved at downloade, printe (Multicopy kopipapir A4 – 160 g per m² er vort forslag), skære og videregive denne MINI-FLYER i kreditkort-format, når du møder potentielle nye medlemmer i havnen eller på vandet. – Ved scanning af QR-koden får man adgang til denne side, og dermed kan man straks registrere sig som nyt DFÆL-medlem. – Vi håber, at både nuværende og nye medlemmer får lyst til at læse om alle bådene, og håbet er tillige, at mange vil give tilbagemeldinger, hvis de har oplysninger. – Vi ønsker alle en GOD  SOMMER!

12.05.2020 – KENDER DU ”KENDINGSBOGEN 1937” ?
Bogen er et uundværligt hjælpemiddel i enhver sejlsportshistorikers arbejde, og oplysningerne har efter sigende en høj troværdighed. – Succesen er desværre aldrig blevet gentaget, så det er det eneste fixpunkt, som vi i dag har til at hjælpe os med at finde de ældre træbådes historie.   
Læs mere om bogen i LITTERATURLISTEN.


Fotos fra video: Fra standerhejsningen 28. april 2020
10.05.2020 – ”DIGITAL STANDERHEJSNING” I SVENDBORG …
Da hele samfundet p.t. er lukket ned, er de fleste aktiviteter enten aflyst eller udsat på ubestemt tid. – Der er dog sejlklubber, der tænker kreativt, så nogle af de planlagte aktiviteter bliver gennemført under behørigt hensyn til myndighedernes afstandskrav og maksimalt antal forsamlede. – Standerhejsningen i Svendborg Amatør Sejlklub blev således streamet via Facebook (desværre ikke med offentlig adgang), og senest er videoen blevet tilgængelig på klubbens web site. – Nogle af sommerens aktiviteter (ex. træning og kapsejladser) kunne I og jeres klub muligvis formidle på samme måde, for det er vigtigt at få gjort opmærksom på, at formidlingen af sejlerlivet sagtens kan fortsætte, når man blot overholder myndighedernes retningslinjer – det kræver blot, at man tænker lidt kreativt …


Privatfoto: ”SPRAY” i Pinsen 1917 – ud for pumpestationen i Svanemøllebugten. – 'Søndagstur med hele familien” – m. bl.a. sønnerne Axel og Harry Holm – og Peter Holm ved roret. Peter Holms gode ven skibstømrer Pehrsson (far til Alf og Vagn Pehrsson) ses klare op på fordækket.
28.04.2020 – HJÆLP OS MED AT FINDE ”SPRAY”s HISTORIE …
Vi søger om hjælp til at finde mere af historien om et af Danmarks ældste lystfartøjer, da der ikke kendes meget til flere af de tidligere ejere:
                  C. Drescher – er det den rette, der er anført?
                  H. Jørgensen – hvem var dette?
                  Bendtsen, København – hvem var denne person?
                  Hvem overtog efter Walter Skou?
                  Hvem var den unge ingeniør, der sejlede fra København?
                  Identifikation at styrmand Eckhoff efterlyses
                  Hvem var den Thurinske kunstmaler, der omkom i båden?
                  Hvornår skete dette?
                  Installatør Jørgensens søn efterlyses
                  Findes der fortsat et foto af det skur, hvori båden blev
                  bygget i Frederikssund – og hvad var adressen?
Om båden blev ordret til brug som et privat lystfartøj, eller om båden blev anvendt af Københavns Havnevæsen vides ikke, og dette forsøges nu afklaret. – Har du viden om dette bedes du kontakte os på juniorbaads.registeret@gmail.com.

16.04.2020 – FÅ ADGANG TIL 6 MIO. AVISSIDER …
Nu har du chancen for at finde oplysninger om din egen båd (eks. kapsejladsresultater o. lign.), men det kunne også være dine forældres bryllupsannonce eller du få afkræftet den ’gode’ historie om snestormen i februar 1988, som din onkel plejer at fortælle til alle familiefesterne. – I tæt samarbejde med Copydan Tekst & NodeDansk Journalistforbund - Medier & kommunikation, Danske Medier og Kulturministeriet, åbner vi nu for online adgang hjemmefra til 67 digitaliserede aviser udgivet i perioden 1921-2002. – Det drejer sig om bl.a. Aktuelt, Land og Folk, Nationaltidende, Aalborg Amtstidende, Fyns Venstreblad, Ærø Avis og mange andre. – Åbningen gælder kun så længe folkebibliotekerne er lukkede, dog mindst til 27. juni 2020.

 Værftet Gl. Hestehauge - Svendborg ca. 1944
28.03.2020 – ET NYT TIP MODTAGET FRA THORLEIF …
Med aner tilbage fra den første bådebygger på værftet i Gl. Hestehauge ved Christiansminde i Svendborg er der bevaret et stort arkivmateriale. Derfor var det oplagt at sende en forespørgsel om den anden båd med navnet ”PUK”, som vi ikke kender meget til, men hvor der trods alt findes et målebrev. – Da Thorleif er en garvet bådebygger, har vi udover et rigtig fint foto fra Henry Rasmussens værft, også modtaget en vurdering, og det formodes, at det kan være en båd af typen med sænkekøl som den forrest i billedet. På et andet foto ses 3-4 både af samme type i baggrunden, så det kan være en serieproduktion, og dermed er der muligvis flere af slagsen.
Privatfoto: «PUK» - Strandhuse, Svendborg ca. 1961

17.03.2020 – ET GODT EKSEMPEL PÅ, AT HISTORIEN KAN FINDES!
På bagsiden af KLASSISK TRÆBÅD nr. 142, der i dag lå i postkassen, berettes der om en mail, som redaktionen modtog fra en læser, der er tidligere bådebygger. Thorleif har taget dette foto af sin far, da han engang i 1960-erne beundrer sin konfirmationsgave ”PUK” ved bådebygger John Madsens bro i Strandhuse. – På trods af, at Finn flere gange har efterlyst historien om den båd, som han har ejet i næsten 60 år, er det først nu, at det gamle rygte, om at båden blev bygget i Rudkøbing i 1927, bliver bekræftet. – På siden med BÅDE finder du flere spændende lystfartøjer, som du eller dine sejlervenner kunne kende til, og måske kan du/I bidrage med oplysninger. – Hvis du selv søger historien om din båd, kan du læse, om du kan få en EFTERLYSNING op her på siderne. – PS: Kender du til Juniorbåden, der ligger ved broen, hører vi også gerne fra dig.
Privatfoto: «LEISE» med den Olympiske flamme på Lillebælt 29. juni 1952

15.03.2020 – MUSEETS BÅDE’S HISTORIE HALTER OGSÅ …
De frivillige på Danmarks Museum for Lystsejlads har gennem årene gjort mange både klar til udstilling på museet, og en del er gjort sejlklar. sidsnævnte ligger i sommerhalvåret fortøjet ved Sejlskibsbroen tæt på færgen til Ærøskøbing. – For et par år siden blev Starbåden ”LEISE” renoveret til udstilling under afviklingen af VM i Troense, og i 2019 tog en gruppe frivillige initiativ til at renovere den legendariske 6mR-båd ”CUTTY”, der oprindeligt blev søsat i 1931. – Der kendes ikke meget til disse to bådes historie, men det forsøger vi nu at rette op på, så de besøgende fremover får denne oplevelse med, når de beundrer bådene i den arbejdende udstilling.

 Foto: ”WINDY” alias ”CHITA”

06.03.2020 –  HJÆLP OS MED AT FINDE ”CHITA”s HISTORIE …
Den smukke yawl ”CHITA” har været renoveret flere gange gennem årene og er fortsat sejlende. Oplysningen om, at Direktør Percy Harald Ipsen ejede båden i 1924, er netop fundet, og i KDY-årbogen 1922/-23 er Prokurist Edvin Henry Harding registreret som ejer af båden ”ASTRID CARMEN”, hvilket stemmer helt overens med oplysningerne i Kendingsbogen 1937. – Ca. 1925 bliver båden overtaget at Percy Ipsens svoger Professor Niels Bjerrum og et konsortium bestående af bl.a. Professor Niels Bohr, og mange betydende videnskabsmænd har været med ombord på ture i de danske farvande. – Vi søger oplysninger om bådens ejere før 1923, ligesom vi også søger oplysninger om ejerforholdet i nyere tid, hvor bådens navn var ”WINDY”. – Link til listen med fundne oplysninger samt den præliminære ejerliste finder du her– Her finder du vor EFTERLYSNING-CHITA.

Privatfoto: «LET» ud for Sjællands nordkyst ca. 1997

03.03.2020 – HJÆLP OS MED AT FINDE BÅDENES HISTORIE …
Det kan være enten en stor eller en mindre båd, men jo ældre den er, jo større er interessen mange gange for at finde dens historie. De fleste ved, hvem den forrige ejer var og måske også hvem der ejede den 10-20 år tilbage, men de fleste har kun et beskedent kendskab til hele bådens historie. – Har båden været anvendt til tur- eller måske til kapsejlads, og kunne den have sejlet rundt på de store oceaner? – Hvor er den bygget og ikke mindst hvem har bygget den? – Selv små både kan have en STOR og god historie, men du finder den kun, hvis du søger efter den, og da det kan tage tid og kræve noget arbejde, er det aldrig for tidligt at komme i gang. – Glæden ved at finde hele eller dele af historien øger i de fleste tilfælde også glæden med at sejle, så du kan jo overveje, om dette kunne være noget for dig ,,,

29.02.2020 – LYSTSEJLADS DANMARK OPRETTES …
Nyheder og overordnede emner relateret til denne site vises her og find mere på siderne:

              LYSTSEJLADS DANMARK   

 

              BÅDE – KLIK HER


              BIOGRAFIER – KLIK HER


              BÅDEBYGGERIER/VÆRFTER – KLIK HER


              LITTERATUR – KLIK HER



Følg med ovenfor under NEWS og send dine bidrag snarest muligt ...


©  JUNIORBAADSREGISTERET – DENMARK